RSS

Irfan Khairi Jutawan Internet

28 Apr
Kenapa saya meminati Irfan Khairi?
Irfan Khairi masih muda lagi tapi sudah dikenali oleh hampir semua penduduk Malaysia. Irfan membuktikan bahawa orang Melayu mampu menghasilkan sesuatu yang hebat. Siapa yang tak bangga dengan pencapaian irfan sekarang. Tentu Dr. Mahathir dan PM kita, Pak Lah pun berbangga dengan pencapaian seorang anak Melayu. Irfan membuktikan yang melayu boleh. Ya melayu malaysia boleh melakukan sesuatu yang membanggakan.

Tinggalkan mat rempit yang tak tahu ke mana arah yang mereka nak tuju. Kadang-kadang prinsip melayu boleh itu dah pergi pada tempat yang salah. Mat rempit maseh tak nak berubah. Sepatutnya setelah segala usaha Pak Lah, kenapa anak2 muda ini masih hanya tahu untuk seronok dan seronok sahaja. Malaysia adalah negara yang aman dan telah meghasilkan ramai individu-individu yang berjiwa besar seperti datuk sharifah, dan banyak lagi.
Gambar ini saya ambil di blog Irfan khairi. Kalau nak pergi ke blog beliau klik di sini. Harap Irfan tak marah sebab saya ambil gambar ni tanpa izin beliau. Banyak yang boleh diperlajari tentang perniagaan internet di dalam blog irfan khairi. Memang tak rugi kalau anda pergi melawat ke blog irfan khairi. Dari blog beliau anda boleh pergi ke link ramai lagi usahawan atau jutawan internet.

Anda mesti baca tip satu minit oleh irfan khairi. Tip-tip oleh dr irfan sangat bernas dan terkini. Saya memang suka betul membaca tip beliau. Ada juga tip motivasi, tip perniagaan dan tip perniagaan internet.

Dari blog irfankhairi anda boleh pergi melawat ke web irfankhairi yang lain iaitu workshop jutawan internet. Anda boleh klik disini untuk pergi ke  workshop irfan. Ada banyak gambar beliau semasa ditemubual oleh tv3.

Azizi Ali memberi komen yang baik untuk workshop jutawan internet. Tentu anda kenal dengan azizi ali. pengarang buku jutawan dari planet lain.
Kalau anda tengok gambar irfan, rasanya beliau ni orang yang rendah diri dan tak sombong. Saya tak berpeluang lagi berjumpa beliau, tapi mungkin suatu hari nanti saya akan dapat juga peluang berjumpa irfan.

Saya suka senyuman irfan. Nampak jelas yang beliau seorang yang humble. Baguslah beliau jadi jutawan internet. Kita ingin ramai jutawan internet yang seperti beliau.
Dr Irfan Khairi is a professional speaker, best-selling author and a well known TV personality. After studying the psychology of success and researching on thousands of successful people and small businesses, Dr. Irfan founded Irfan Khairi Sdn Bhd which has enabled thousands of people to lead happier and wealthier lives.

A self-made millionaire by the age of 25, Dr Irfan believes that mindset is the key to build wealth and have assisted many people in becoming financially free.


——————————————————————————–
Dr Irfan Khairi is the author of the best-selling “Rahsia Internet.com : Rahsia Jutawan-Jutawan Internet Terbongkar” and “Secrets of Internet Millionaires Revealed”. His success story has been featured in local publishing including Prestige, Passion, Business Technology Review, Maskulin, Mingguan Wanita, Nur, Dewan Masyarakat, Dewan Ekonomi, Mingguan Malaysia, Berita Harian, Malay Mail, Harian Metro and Kosmo as well as television including TV1, TV2, TV3, 8TV, TV9 and Astro.

Irfan is also a writer for popular magazines such as the men’s magazine Maskulin (Motivation section), women’s magazine NUR (Business section) and has written lot’s of articles for Dewan Ekonomi (E-commerce section).

After completing his studies in the United Kingdom, Irfan was offered to work with one of the largest IT companies in Birmingham, Netmedia (UK) Ltd. As a multimedia system developer and a multimedia consultant, Irfan was responsible to create an Internet learning system for the schools in United Kingdom called the Learning Grid. Currently there are more than 5,000 schools across the United Kingdom using the Learning Grid system.

However, with the background and knowledge as well as his passion in Internet and business, he decided to start a part-time Internet business back in 1999.
He then decided to pursue his Internet business full time after 1 year of operation as he was getting more income from the Internet than his 9-5 job.
Since then, Irfan has been working full time from home using his laptop through the Internet.

Within 3 years of operation, one of his Internet businesses has generated RM1,000,000 net profit – without workers and state-of-the-art computers. And his start up costs was…. only RM500. He was 25 years old then!


Irfan’s Internet business, under the name of Idea Bubble, has served more than 3,000 customers around the globe. Most of them are from USA, UK, European countries to the Middle East, Japan and Australia! Amongst his successful businesses are creating E-books, developing graphics and websites, SEO (Search Engine Optimization) service, selling maps, booking hotels, Multimedia, E-commerce and Learning Consultant.

Dr. Irfan runs an event organizing company, a publishing company and currently looking into a production company! Irfan also has his own non-profit foundation, Yayasan Ilham Budi to give back to society.
 
Leave a comment

Posted by on April 28, 2011 in Umum

 

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: