RSS

Kebaikan Dan Keburukan Implan ( Pembedahan ) Payudara/Buah Dada/Tetek

17 May

Kebaikan Dan Keburukan Implan ( Pembedahan ) Payudara/Buah Dada/Tetek

okey..aku tak main-main, kali ni, sesiape yang ade lemah jantung, cepat seram, jiwa tak kental, jangan nengok tau… aku dah warning ni… dah rated-18SGX lagi nih…. 


Breast Implant ataupun pembedahan payudara ini ada pelbagai jenis, ada kebaikan dan keburukan, walaupun adakalanya breast implant bertujuan untuk memberi payudara baru kepada orang yang dah tiada payudara, tetapi, mostly, breast implant ini adalah untuk tujuan kosmetic, dimana orang buat untuk menambah kecantikan dan ke-hot-an, ataupun memberi payudara kepada lelaki yang menginginkan payudara. 


tujuan aku buat entry bukan sebab nak melaha ke apa, tapi nak korang renung sendiri, keperluan membuat pembedahan boobs ni. sebab dewasa ini, kegiatan tukar-tukar jantina (bagi lelaki) dan kegiatan Menambah2 saiz payudara (bagi wanita) semakin menjadi-jadi.. 


so, as a SCIENCE students yang sangat prihatin pasal procedure, aku tergerak hati nk google procedure pembesaran payudara ni. so, if interested, scroll bawah, okey? 
.
.
.
.
.

BREAST IMPLANT PROCEDURE.

aku malas nak explain each picture sebab complicated, Picture always tell everything kan?
so, renunglah gambar tu lama-lama…
konpem tak selera makan dah.. ho.. ho.. 

okey la, basically breast implant ni menggunakan silikon. rasenye semua orang dah tahu kan?
ini dia silikon:

sumber wikipedia

and basically, pembedahan tu dilakukan untuk meletakkan silikon2 tersebut di kawasan ini:

sumber wikipedia

tetapi, bahaya nya breast implant ni bila silikon kt dalam tu pecah, so, mahu tak mahu, another operation must be done to take out the capsule.

sumber wikipedia

so, berani mencubenye rakan-rakan sekalian? i heard that the cost is pretty high..so, buatlah loan dulu sebelum try okey? ho.. ho.. ho.. *macam santa claus pulak*


p/s : by the way, diharap korang semua dapat meng’copy dan meng”paste kan ke dalam blog korang semua ,,bukan apa, ni semua utk tujuan kesedaran kepada wanita2 yg kat luar sana tu,,fikir 10 kali sebelum buat keputusan,,pd aku la pd korang niat untuk lakukan pembedahan payudara,baik korang beli peralatan pump payudara ker atau makan herba payudara ker..ini lebih bagus dan berkesan..ni aku nak share dengan para wanita ttg satu laman web yang ada jual produk tersebut , korang scroll ke bawah dan pilih ;


BREAST BEAUTY PUMP

Klik Pada Gambarajah Untuk Maklumat Lanjut ;



Atau ;

THANYAPORN

Klik Pada Gambarajah Untuk Maklumat Lanjut ;

 
Leave a comment

Posted by on May 17, 2011 in Umum

 

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: